søndag den 1. august 2010

Dag 1a

Eftersom jeg på fredag højst sandsynligt får at vide, at jeg har type 2 diabetes (jeg har fået taget prøve nummer to men får først resultatet på fredag) og første middel mod type 2 diabetes er vægt tab og mere motion, jamen så må jeg jo i gang.

Det skal bemærkes at udover for højt blodsukker, så har jeg ingen symptomer men var ved lægen af helt andre grunde.

I dag starter jeg med motionen - jeg har fået en af Leslie Sansones DVD'er (Walk away the pounds) som lige er noget for mig, der foruden en cykeltur til og fra stationen helst ikke motionerer. Eller rettere, jeg bryder mig ikke om at motionere for motionens skyld.

Første 1 mile program er gennemført og jeg kan mærke mine muskler beklage sig. Men lad dem bare beklage sig, det skal jo gøre ondt før det gør godt.

I morgen starter jeg så op igen med Weight Watchers. Jeg har før brugt dem med gode resultater (-20 kg) som jeg så tog på igen, fordi jeg ikke rigtigt gad det point tælle system mere.

Nu får vi at se, hvordan det går - motion kan jo ikke skade.

2 kommentarer:

Floderten sagde ...

Jeg ønsker dig al held og lykke. Jeg hader også at dyrke motion, har aldrig gidet det og har ikke kunnet se pointen (jeg er også ekstremt boldspasser). Indtil en gammel ven sagde til mig at bare fordi man er tynd betyder ikke at man ikke bliver "fed"... Det sætter sig bare rundt om organerne i stedet for på lårene og armene. Argh! Og så har jeg rigtig dårlig holdning i ryggen, som kan udvikle sig til knogleskørhed hvis jeg ikke gør noget ved det (det giver mig også frygtelige hovedpiner). Det hele løber jo op...

At jeg stadig ikke kan komme i motionscenter ved jeg så ikke hvad jeg gør ved. Jeg HADER at stå deroppe og glo på folk, og bare det at komme derover er en kamp. Så nu prøver jeg yoga i første omgang, og så kan jeg måske begynde at gå. Ikke at der er meget at gå rundt i ude i Birk, men lidt mark og skov kan vel findes med lidt god vilje!

Så ja, jeg ville egentlig bare sige... jeg håber det lykkes for dig. Jeg ved ikke meget om diabetes udover at min bedstefar har det, og at der ikke er noget sjov ved det. Jeg håber jeg snart kan finde vej til Skjern igen - ville ikke have noget imod et lettere brændt stykke kage igen! ;)

Fie sagde ...

Åh, motionscentre, findes der næsten en værre opfindelse? Jeg kender mig selv godt nok til, at jeg aldrig ville komme af sted. Måske hvis jeg havde en anden sæl-lignende person at tage af sted med og så alligevel ikke. Min udholdenhed er elendig - de 20 minutter den første dvd tager var nok til at jeg fik pulsen op og næsten ikke kunne huske at gå halvvejs. Men jeg er sikker på, at en langsom introduktion kan blive til en god vane. Forhåbentlig.

Hvad jeg kan læse mig til, så er der flere forskellige behandlingsmetoder til type 2 diabetes, hvor den første er vægttab (den jeg satser på) eventuelt kombineret med medicinering og så som sidste udvej insulin. Jeg håber ikke, at jeg skal tage insulin-ruten. Min mor er diabetiker og dengang for 20 år siden, der hed det insulin med det samme også ved type 2. Men jeg får vel en plan på fredag, når jeg skal mødes med lægen.

Jeg vil prøve ikke at brænde kagen på næste gang, men du er altid velkommen herude.

Håber det går godt i Birk.