mandag den 8. november 2010

En lærerig dag

Vi har haft to fantastiske foredrag på arbejde i dag.


Først fortalte Peter Bastian levende om forandringer, om evnen til at forandre sig og modviljen mod forandring. Han kom med anekdoter, henførte til både fysikkens og musikkens verden samt sit eget privatliv. Jeg tror ikke en eneste gik derfra uden at have tænkt, han har nok ret. Vi blev provokeret og underholdt på højt plan.

Efter en noget lang frokost fortsatte Niels Anders Thorn med at fortælle om kommunikation. Om alle de signaler vi sender bevidst og ubevidst og ikke mindst, hvor vigtigt det er ikke at blive låst fast i måden vi læser folk på. Det gode eksempel er den ofte anvendte "hvem er seriemorder" test, hvor man til sidst får at vide, at de alle fire er seriemordere. På trods af, at jeg kendte svaret, kunne jeg alligevel ikke lade være med at sidde med kritiske øjne og tænke "jo, han ligner nu godt nok en seriemorder, ham der"

Dagen blev sluttet af med en tur på Bryghuset og så muligheden for at bevise, at jeg stadig er en elendig bowler(jeg mistede noget af højre tommelfingernegl i processen). Men sjovt havde vi det da og fik set gamle kendinge, der har forladt os til fordel for afdelingskontoret, og fik sat ansigter på velkendte navne fra afdelingskontoret. En absolut succes.

Næste arrangement bliver julefrokosten den 3. december. Jeg har mulighed for at køre med en kollega hjem, men overvejer stadig, om jeg skal med i år.

Til slut kan jeg afsløre, at bloggen har været noget stille på det seneste-og måske også vil være det i den nærmeste tid, fordi jeg har tumlet med nogle problemer, vi har haft på arbejde. Noget, hvor jeg endda i dag fik at vide, at jeg blandt mine kolleger er blevet mistænkt for, at have sendt et anonymt brev med kritik af specialkonsulenten i min tidligere afdeling - bl.a. for sexchikane og bestikkelse - samt min daværende og nuværende kontorchef. Teorien bygger både på, at det er sendt, så det kom frem mens jeg var på ferie, samt at jeg har forladt afdelingen. Nu har jeg tilfældigvis ikke forladt afdelingen, men blev forflyttet. De beskyldninger ramte lidt hårdt, så aftenen byder på lidt egenomsorg for mit vedkommende.

Ingen kommentarer: