lørdag den 19. maj 2012

Og så var der to

Forberedelserne er stadig i gang til min tur til Nice og formel 1. En del af forberedelsen har været at strikke gåseøje nummer to. Det er også blevet til et par afslappede capri bukser i hør - lige noget for den varme, jeg er blevet lovet (vi taler ikke om den mulige regn).


Gåseøje nummer to er strikket i en enkelt tråd uld & bomuld fra garnudsalg i en strørrelse mindre end den tidligere og det er et hit. Tilpas tætsiddende og let og lige som jeg vil have den.

Bukserne er et Butterick mønster og syet på en enkelt dag. Pasformen kunne være bedre fortil og der er nogle små skønhedsfejl, men taget i betragtning at det er det første stykke tøj jeg har syet siden gymnasiet, synes jeg selv, at det er godt gået. Hvis (når) jeg laver en ny udgave bliver det med en påsyet cuff på benene for at give et strammere look under knæet, men jeg er godt tilfreds med det afslappede udtryk.

3 kommentarer:

Merete sagde ...

Hvor er din gåseøjne flot. Må jeg spørge hvilken str. du har strikket? Har du fulgt opskriften eller lavet noget anderledes. Jeg spørger fordi jeg synes at stykket inden man begynder at strikke mønsteret på forsiden virker lidt kort.

Fie sagde ...

Hej Merete,
Jeg har strikket størrelse L (den næst største størrelse, mener, at det er L) selvom jeg burde bruge XL. Jeg bruger en E-skål, så jeg har strikket stykket inden mønsteret ca. 42 cm langt fra den øverste spids ind mod halsen. Hvis jeg stoppede tidligere, ville mønsteret startet midt på brystet og det synes jeg ikke var pænt. I den blå udgave har jeg forlænget mønsteret, så jeg sluttede med pind 39 i stedet for pind 17 på tredje gentagelse. Ellers har jeg fulgt opskriften. Jeg håber, at du kunne finde lidt hjælp her, ellers spørger du bare igen :)

Fie

Merete sagde ...

Hej Fie

Tusind tak for din hjælp. Jeg strikker en str. M, men forstykket ind mønster stopper midt på brystet, og det bliver ikke pænt. Jeg vil forlænge stykket, så det kommer til at passe.